15.01.2008. / 17:01

Autor: Katarina Zorić

SSSH

Prosvjed protiv poskupljenja 12. travnja

SSSH poziva na prosvjed umirovljeničke i studentske organizacije i udruge, te sve ostale sindikalne središnjice

Prosvjed protiv poskupljenja i narušavanja standarda građana bit će održan 12. travnja na Trgu bana Jelačića, a organizirat će ga Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Odlučilo je to danas Vijeće SSSH uz poruku ostalim sindikatima da im se mogu pridružiti ako dovedu isti postotak članstva kao i SSSH.

SSSH poziva na prosvjed umirovljeničke i studentske organizacije i udruge, te sve ostale sindikalne središnjice po kriteriju - koliki postotak članstva sindikata udruženih u SSSH, toliki postotak članstva sindikata udruženih u druge središnjice, svaki sa svojim obilježjima.

O organizacijskim detaljima i konkretnim pripremama Vijeće će raspravljati na idućoj sjednici, zakazanoj za 29. veljače.To znači da najveća hrvatska sindikalna središnjica u prosvjed ide sama pa će izostati najavljeni zajednički sindikalni prosvjed, koji su zagovarali čelnici nekih drugih središnjica.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever razočaran je takvom odlukom SSSH-a. "To nije dobra poruka Saveza jer se njome razbija sindikalno jedinstvo.Ako je SSSH stvarno toliko jak, onda je trebao pomoći drugim sindikatima u organizaciji zajedničkog prosvjeda, a ne iskoristiti to za hvatanje bodova u bitki za prestiž ", naglasio je Sever.

Sindikati su na današnjem sastanku s premijerom Ivom Sanaderom dogovorili osnivanje povjerenstva za praćenje rasta cijena i predlaganje mjera za zaštitu standarda građana, kao i slična tripartitna povjerenstva zadužena za energetiku, poljoprivredu, poduzetništvo i slično.Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević nakon sastanka je izjavio da sindikalnih prosvjeda neće ni biti ako će ta povjerenstva biti djelotvorna i postići dobra rješenja za građane.

Vijeće SSSH danas je također izglasalo povjerenje predsjednici SSSH Ani Knežević. Postupak opoziva pokrenuo je Sindikat poljoprivrede jer je u studenome 2006. potpisala ugovor o prodaji nekretnine SSSH-a, zgrade poznate pod nazivom Bedem u Splitu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika