17.01.2008. / 09:55

Autor: Katarina Zorić

UPOZORENJE

Putin: Neovisnost Kosova stvorila bi presedan

Ruski predsjednik, obraćajući se Eurpskoj uniji koja je sklona kosovskoj neovisnosti, ustraje na tome da se moraju poštivati već iskušane međunarodne pravne norme

Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da bi neovisnost Kosova stvorila presedan.
«Naše je stajalište posve jasno. Svaku rezoluciju o Kosovu moraju odobriti obje strane. Jednako je jasno da bi svaka rezolucija o Kosovu stvorila presedan u međunarodnoj praksi", rekao je Putin se predstavnicima bugarskih medija uoči posjeta toj zemlji.


Putin nije naveo koje bi regije mogle slijediti taj primjer. Upozoravajući na kosovski presedan Moskva posebno spominje Gruziju i njezine proruske pokrajine Abhaziju i Južnu Osetiju.

Ruski predsjednik, obraćajući se Eurpskoj uniji koja je sklona kosovskoj neovisnosti, ustraje na tome da se moraju poštivati već iskušane međunarodne pravne norme, "želi li se stvoriti jedinstvena Europa".
"Kad bismo tako djelovali, mogli bismo riješiti složenije regionalne probleme među kojima je Ksovo najaktualnije za Balkan", dodao je Putin.

Dodajmo ovome kako Rusija, koja je članica Vijeća sigurnosti, potpuno podupire Beograd i protivi se neovisnosti Kosova koju podupiru zapadne zemlje.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika