17.01.2008. / 10:08

Autor: Marko Biočina

GRAĐEVINARSTVO

Jure Radić osvaja Rusiju

Direktor IGH Jure Radić i predsjednik ruske akademije inženjerstva Boris V. Gusev jučer u Zagrebu potpisali sporazum o osnivanju zajedničkog Instituta građevinarstva u Moskvi

Institut građevinarstva Hrvatske, jedna od najuspješnijih domaćih tvrtki u tom sektoru, krenula je u osvajanje ruskog tržišta. Tako su direktor IGH Jure Radić i predsjednik ruske akademije inženjerstva Boris V. Gusev jučer u Zagrebu potpisali sporazum o osnivanju zajedničkog Instituta građevinarstva u Moskvi.

Tvrtka će biti u većinskom vlasništvu IGH koji će zajedno s ruskim suvlasnicima u taj institut uložiti oko 20 milijuna dolara. Sredstva će biti uložena u gradnju nove zgrade i kupnju opreme, a tvrtka će se u startu baviti projektiranjem, da bi kasnije počela pružati i laboratorijske usluge te vršiti nadzor. Jure Radić se nada kako bi nova kroz pet godina mogla doseći razinu od 200 milijuna dolara realiziranih poslova godišnje.

Ukoliko se taj poslovni plan realizira, bit će to ogroman rast prihoda za IGH s obzirom da trenutno ta tvrtka godišnje izvrši poslove u vrijednosti od 100 milijuna dolara. Naročito se puno očekuje od građevinskih projekata vezanih za Zimske olimpijske igre 2012. godine koje će se održati u Sočiju.

"Želimo raditi najkompleksnije poslove u Rusiji na području projektiranja stanova, objekata za Olimpijske igre u Sočiju i objekata za Azijsko-pacifički summit u Vladivostoku 2012. godine", rekao je Boris Gusev na svečanom potpisivanju ugovora.

Jure Radić je ustvrdio kako institut kao IGH do sada nije postojao u Rusiji, te kako će IGH i drugim hrvatskim građevinskim tvrtkama olakšati ulazak na veliko rusko tržište.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika