19.01.2008. / 09:11

Autor: Igor Ćutuk

SOCIJALA

Tko će imati pravo na tzv. crkvene stanove?

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i nadbiskup Josip Bozanić pokreću nesvakidašnji projekt stanogradnje, no zasad nije poznato tko će sve ostvarivati pravo na tzv. crkvene stanove

Dvije tisuće socijalnih stanova trebalo bi biti izgrađeno u sklopu novog projekta socijalne stanogradnje u koji će po prvi put biti uključena i Katolička crkva, no zasad nije poznato tko će sve i po kojim kriterijima ostvariti pravo na njih.

Nesvakidašnji projekt suradnje Crkve i Grada Zagreba pokrenut je na jučerašnjem sastanku na Kaptolu, a nadbiskup kardinal Josip Bozanić i gradonačelnik Milan Bandić dogovorili su da će Crkva za projekt osigurati zemljišta, dok će Grad Zagreb organizirati gradnju i provođenje projekta.

Stanovi će se, kako doznaje Večernji list, graditi u Strugama na zagrebačkom Žitnjaku, na zemlji koja je u prijašnjim razdobljima oduzeta Crkvi, a Grad Zagreb pobrinut će se oko gradnje stanova.

Zagrebačka nadbiskupija zasad ne želi iznositi detalje projekta. Tek su kratko priopćili kako se projekt ostvaruje na tragu zajedničke brige za mlade obitelji i obitelji s više djece te da će u vremenu koje slijedi pristupiti izradi detaljnoga plana i pravilnika o korištenju socijalnih stanova, nakon čega će javnost biti opširnije biti upoznata s cijelim projektom.

Kardinal Bozanić pokazao je veliko zanimanje i za gradnju vjerskih vrtića i škola u gradu, a posebno u rubnom gradskom prstenu, gdje se bilježi najveći demografski prirast stanovništva.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika