24.01.2008. / 09:45

Autor: Katarina Zorić

TRŽIŠTE KAPITALA

Zaokret na Wall Streetu

Nagli preokret uslijedio je nakon vijesti o sastanku čelnika New York State Insurance Departmenta s čelnicima institucija za osiguranje obveznica i izdavačima obveznica kako bi se dogovorio plan koji bi trebao spriječiti milijarde daljnjih gubitaka financijskih institucija

Zahvaljujući najavi plana za sprječavanje daljnjih gubitaka američkih financijskih institucija, na Wall Streetu cijene dionica jučer su snažno porasle.

Dow Jones porastao je gotovo 300 bodova, ili 2,50 posto, na 12.270 bodova. S&P 500 indeks porastao je 2,1 posto, na 1.338 bodova, dok je tehnološki Nasdaq indeks osvojio 1,05 posto, te dosegnuo 2.316 bodova.

Trgovanje na Wall Streetu počelo je padom Dow Jones indeksa za više od 300 bodova. No, slijedio je nagli preokret nakon vijesti o sastanku čelnika New York State Insurance Departmenta s čelnicima institucija za osiguranje obveznica i izdavačima obveznica kako bi se dogovorio plan koji bi trebao spriječiti milijarde daljnjih gubitaka financijskih institucija.

Porasle su i cijene dionica u mnogim drugim sektorima, a među rijetkim gubitnicima bile su dionice brojnih tehnoloških kompanija koje su uzdrmale slabe procjene poslovnih rezultata Applea i Motorole u tekućem tromjesečju.

Cijene dionica na europskim burzama jučer su pale. FTSE 100 indeks Londonske burze izgubio je 130 bodova ili 2,2 posto te pao na 5.609 bodova. DAX indeks Frankfurtske burze potonuo je, pak, 4,8 posto, na 6.439 bodova.

Vezane vijesti

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

"Omogućavate daljnju tajkunizaciju poduzeća"

Saborska oporba usprotivila se danas izmjenama Zakona o upravljanju državnom imovinom koje predlaže Vlada, ističući kako se sustav radničkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika