24.01.2008. / 09:49

Autor: Nina Tomljanović, Igor Ćutuk

IVANJA REKA

Majka otetog zaštitara tvrdi da njezin sin nije umiješan u pljačku

Pojavile su se sumnje da je upravo Safić organizator jučerašnjeg prepada i pljačke kombija s novcem i da je sam organizirao svoju otmicu

Majka otetog zaštitara Marija Safić novinarima je izjavila da je njezin sin Goran bio u dugovima, ali da sigurno nije umiješan u pljačku novca. "Goran je imao novčanih problema i dva kredita u iznosu od približno 80.000 kuna i u Sokol Marić je prešao iz AKD-a Zagreb kako bi imao veću plaću", rekla je Marija Safić.

Prema majčinim tvrdnjama, nedavno se iz podstanarstva vratio u obiteljsku kuću jer mu zaštitarska plaća nije bila dovoljna za plaćanje stana. Izjavu Safićevih kolege da je bio već nekoliko puta opljačkan majka je demantirala, dodavši kako ga je u više navrata nagovarala da napusti slabo plaćen, a rizičan posao.

Dvadesetdevetogodišnji zaštitar Goran Safić, koji je otet u jučerašnjoj pljački vozila Sokol Marića u zagrebačkom naselju Zapruđu pronađen je noćas kod Ivanje Reke.

Policija je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdila da je Safića pronašla pretučenog, vezanog lisicama i s vrećicom na glavi. Nakon pružene liječničke pomoći odveden je na kriminalističku obradu u policiju.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba nije željela komentirati okolnosti pod kojima je zaštitar nestao, a još uvijek nije utvrđeno ni koliko je novca opljačkano.

Policija sumnja da je upravo Safić organizator jučerašnjeg prepada i pljačke kombija s novcem te da je sam organizirao svoju otmicu kako bi se, zajedno s kolegama, domogao novca koji je trebao biti dopremljen u jednu poslovnicu Zagrebačke banke u Novom Zagrebu. Dodatan razlog za to dala je i pretraga otetog kombija koji je netom nakon pljačke pronađen na Sajmišnoj cesti u zagrebačkom Jakuševcu. Utvrđeno je da nije bilo nasilnog ulaza u vozilo, što policiju dodatno navodi na sumnju u moguću umiješanost zaštitara Sokol Marića u pljačku.

Safićevi pak kolege na jednom zaštitarskom blogu navode da je oteti zaštitar već tri puta opljačkan. Goran Safić je prije Sokol Marića radio u tvrtki AKD Zaštita i, prema procjeni njegovih kolega, bio psihički labilna osoba.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika