25.01.2008. / 17:40

Autor: Martina Čizmić, Igor Ćutuk

PLJAČKA U ZAGREBU

Safića oteo kolega zaštitar Josip Noršić

Zbog krađe novca i otmice vozača zaštitarskog kombija Gorana Safića policija je uhitila njegova 27-godišnjeg kolegu i još jednu osobu

Goran Safić nije sudionik, nego žrtva pljačke kombija zaštitarske tvrtke Sokol Marić. Kako doznaje Nacional.hr, organizator pljačke i otmice kombija Sokol Marića navodno je Josip Noršić, inače zaposlen u Sokolu. Noršić zadužuje oružje i radi rasporede pa je dobro upućen u to tko je gdje. Safić je to otkrio policiji nakon dugotrajnog ispitivanja. Navodno su mu prijetili smrću ukoliko otkrije imena otmičara. Noršić je jučer oko 17 sati uhićen u prostorijama Sokol Marića i u lisicama odveden u policijsku postaju.

Policija je potvrdila da je za krađu novca i Safićevu otmicu uhitila 27-godišnjeg kontrolora dostave novca u Sokol Mariću i njegova 25-godišnji prijatelja, no nije otkrila njihova imena. Dvojica uhićenih dosad nisu kazneno evidentirani, a do kraja dana bit će prevedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, izvijestio je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad.

Oko podneva policija je pronašla i najveći dio ukradena novca. Još nije utvrđeno o kolikoj je svoti riječ, no pretpostavlja se da se u zaštitarskom kombiju u vrijeme pljačke nalazilo više od milijun kuna. Novac je pronađen u Velikoj Gorici u vrtnom roštilju Noršićeve kuće.

Policija je priopćila kako je istragom utvrđeno da je vozač opljačkanog kombija Goran Safić na Meštrovićevu trgu u Zapruđu otmičara dobrovoljno pustio u vozilo upravo zato jer je riječ o kolegi zaštitaru koji je u Sokol Mariću gotovo pet godina obavljao poslove kontrole dostave novca. U blizini Jakuševca pridružio im se i otmičarev pomoćnik. Njih su dvojica Safića potom natjerali da im pomogne da novac prenesu u drugo vozilo te mu prijetili smrću ako ih oda. Gorana Safića otmičari su, kako je izvijestila policija, preksinoć oko 23 sata ostavili u blizini prometnog čvorišta Ivanja Reka u istočnom dijelu Zagreba, a policija ga je pronašla u stanju šoka, s lisičinama i plastičnom vrećicom na glavi.

Policija se danas ispričala građanima koji su se zbog blokade prometa prekjučer našli u prometnom kolapsu, no istaknuli su da su "policijske duge cijevi" polučile rezultate. Najveći dio saznanja koja su pomogla u razrješenju slučaja prikupljena su upravo tijekom blokade prometa od očevidaca i ljudi s ceste.

Na vijest o Safićevu uhićenju prekjučer je reagirala i skupina Hrvatski zaštitari. Oni su na svojemu blogu hr-zastitari ustvrdili, prenoseći informacije moderatora foruma, kako je riječ o problematičnoj i psihički labilnoj osobi. Kako su te informacije odmah otkrili i prenijeli gotovo svi mediji, što je osobito pogodilo Safićeve roditelje, na svojoj internetskoj stranici danas su objavili da će, ako se utvrdi da Safić nije kriv, ugasiti blog i forum.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika