28.01.2008. / 19:09

Autor: Katarina Zorić

NEOVISNOST KOSOVA

Rusija upozorila SAD i EU

Ruski pregovarač za Kosovo Aleksandar Bocan Harčenko nije želio reći o kakvim se konkretno mjerama radi

Rusija je upozorila danas Sjedinjene Američke Države i Europsku uniju da će poduzeti niz mjera ako Kosovo jednostrano proglasi neovisnost.

Ruski pregovarač za Kosovo Aleksandar Bocan Harčenko nije želio reći o kakvim se konkretno mjerama radi, ali je istaknuo da bi u slučaju da Zapad prizna neovisnost Kosova došlo do humanitarne katastrofe u toj pokrajini jer bi sprske izbjeglice krenule na sjever Kosova i u Srbiju.

Najavio je da je rusko ministarstvo vanjskih poslova pripremilo cijeli niz koraka i mjera u slučaju da Kosovo proglasi neovisnost. "Te mjere su u potpunosti u skladu s našim stajalištem glede neovisnosti Kosova", rekao je Bocan Harčenko.

Očekuje se da će SAD i većina članica EU-a priznati neovisnost Kosova unatoč protivljenju Srbije i Rusije.Ruski dužnosnici izjavljuju da bi neovisnost Kosova destabilizirala Balkan i rasplamsala separatizam u Europi i bivšem Sovjetskom Savezu.

Ruski pregovarač je upozorio da bi neovisnost Kosova dovela do podjele te pokrajine i do izolacije njezinog srpskog područja.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika