31.01.2008. / 11:27

Autor: Marko Biočina

MOSKVA

Rusija dala azil Miri Marković i Marku Miloševiću

S obzirom na dosadašnju praksu izručenja optuženih, ako je Rusija uistinu odobrila azil Mirjani Marković i Marku Miloševiću teško je vjerovati da će njih dvoje ikada biti izručeni srpskim pravosudnim organima.

Mirjani Marković i Marku Miloševiću, ženi i sinu pokojnog Slobodana Miloševića Rusija je odobrila azil iako je za njima raspisana tjeralica. Azil im je navodno odobren krajem prošle godine.

Mirjana Marković Srbiju je napustila 2003. neposredno prije atentata na tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, dok je njezin sin iz zemlje pobjegao još 2000. godine nakon dolaska demokratskih snaga na vlast u toj zemlji.

Za oboje je raspisana Interpolova tjeralica. Marka Miloševića se sumnjiči da je bio šef duhanskog švercerskog lanca cigareta za vrijeme vladavine njegovog oca, dok je Mirjana Marković optužena da je protuzakonito dodijelila državni stan dadilji njezinog unuka. I ona je optužena za šverc cigareta, a sumnjičilo ju se i za sudjelovanje u otmici i ubojstvu Ivana Stambolića, no u tom slučaju nikad nije optužena.

Tjeralica je u ožujku 2003. bila stavljena izvan snage kako bi Mirjana Marković mogla prisustvovati pogrebu Slobodana Miloševića, a ona se na kraju ipak nije pojavila. S obzirom na dosadašnju praksu izručenja optuženih, ako je Rusija uistinu odobrila azil Mirjani Marković i Marku Miloševiću teško je vjerovati da će njih dvoje ikada biti izručeni srpskim pravosudnim organima.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika