05.02.2008. / 09:46

Autor: Marko Biočina

KADROVSKE KRIŽALJKE

Ante Markov na čelu Janafa

Predsjednik HSS-a Josip Friščić jučer je prekinuo medijske spekulacije oko čelnih mjesta u državnim poduzećima koja po koalicijskom ugovoru s HDZ-om moraju pripasti njegovoj stranci. Od ranije je bilo poznato da HSS želi Hrvatske šume i Hrvatske vode, dok se kao treće poduzeće često spominjala Hrvatska pošta. Ipak, glavnu poziciju u toj tvrtki ipak neće zauzeti član HSS-a, a umjesto poštom "seljaci" će upravljati Jadranskim naftovodom.

"Janaf, Šume i Vode smo dogovorili, a o Pošti nismo niti razgovarali", rekao je Josip Friščić. Na čelno mjesto Janafa trebao bi doći Ante Markov, koji je dugo figurirao kao kandidat za ministarsku poziciju, spominjala su se ministarstva turizma i unutarnjih poslova. Zbog toga je njegovo imenovanje na čelnu poziciju Janafa način na koji mu Friščić vraća dug zbog toga što ga je podržao prilikom borbe sa Zlatkom Tomčićem za vlast u stranci. Friščić je to demantirao.

"Markov će biti šef Janafa jer je sposoban uspješno voditi to poduzeće, a ne zato jer mu ja nešto vraćam", ustvrdio je.

Na druga dva čelna mjesta doći će kadrovi iz zagrebačke organizacije. Čelnik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić postat će predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, dok će dosadašnji član uprave zagrebačkog Holdinga Jadranko Husarić voditi Hrvatske vode.

Smatra se da je to još jedan taktički potez Friščića kojim želi smiriti zagrebački ogranak HSS-a koji je bio najglasniji u protivljenju koaliciji s HDZ-om.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika