05.02.2008. / 11:51

Autor: Katarina Zorić

ORIGINALAN CJENIK

Kava s mlijekom - tri Očenaša

"Istina je da postoji takav cjenik, ali nije sve baš tako kako piše u nekim novinama", rekao je za Nacional.hr don Stjepan Matijević

Duhovni caffe Jedro koji je prije godinu i pol dana otvoren u svetištu Sveta Mati Slobode, u župi Duha Svetoga na Jarunu, ima vrlo zanimljiv i neobičan cjenik napitaka. Cijena kave, primjerice, iznosi tri Očenaša dok je za Coca-colu potrebno izmoliti pet Zdravo Marija i Slava Ocu. Drugim riječima, naručena pića ne mogu se platiti kunama ili nekim drugim valutama, već isključivo molitvom. Pokušavajući doznati je li ova nesvakidašnja informacija istinita obratili smo se župniku don Stjepanu Matijeviću.

"Istina je da postoji takav cjenik, ali nije sve baš tako kako piše u nekim novinama. Ne naplaćuje se piće baš za stvarno molitvom. Cjenik je zapravo mladenačka šala. Time se htjelo reći da je u kafiću Jedro sve besplatno", pojasnio je don Stjepan Matijević.

Originalne zamisli o duhovnom kafiću dosjetili su se mladi koji su imali želju družiti se nakon mise, ali ne u obližnjim kafićima. Jedro je na početku imalo pet, šest stolova, ali se dobar glas brzo širio pa se u njemu počeo okupljati sve veći broj ljudi. Duhovni kafić danas može primiti 60 do 80 ljudi koji nisu samo mladi kao na početku, nego i oni nešto stariji.

Goste poslužuje četiri do pet konobara koji taj posao obavljaju volonterski, a sve financiraju župa, sponzori, a ponekad i sami mladi. U ponudi kafića nema alkoholnih pića, a nije dopušteno ni pušenje osim ljeti kada kafić izađe na otvoreno. Kafić je otvoren nedjeljom poslije mise od 13 do 14 sati, ali se razmišlja o produženju radnoga vremena.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika