28.02.2008. / 09:37

Autor: Marko Biočina

PROGRAMSKO VIJEĆE

Sukob Hloverke i Sutlića zbog Latinice

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić predložio je da se Latinica preseli u redakciju Informativnog programa smatrajući da će na taj način biti lakše kontrolirati Latinov izbor gostiju i tema koje se pojavljuju u emisiji

Programsko vijeće HRT-a većinu svoje jučerašnje sjednice posvetilo je Latinici. Kako piše Jutarnji list, stav oko emisije koju uređuje i vodi Denis Latin podijelila je članove Programskog vijeća. Dok su jedni ustrajali u stavu kako se radi o tendencioznoj emisiji , drugi su je branili. Tako se Juraj Njavro u jedno trenutku zapitao: "Je li Latinica ekspozitura Haaškog suda?".

Također, zatraženo je da Latin prestane s praksom snimanja emisije unaprijed i emitiranja na taj način da gledatelji misle kako Latinica ide uživo. Neki od članova Programskog vijeća takvu su praksu okarakterizirali kao prevaru gledatelja i ultimativno tražili da se Latinica emitira uživo pa i pod cijenu toga da je više ne vodi Denis Latin.

Vijećnica Anja Šovagović Despot predložila je da se Latinica preseli u redakciju Informativnog programa, a s tim se složio i glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić smatrajući da će na taj način biti lakše kontrolirati Latinov izbor gostiju i tema koje se pojavljuju u emisiji.

Ipak, toj se ideji usprotivila urednica Informativnog programa Hloverka Novak Srzić: "Ja kao urednica Informativnog programa ne želim da Latinica bude u mom programu. Neki se autori ponašaju kao da je ekran samo njihov, a ja se s takvim njihovim stavovima i silinom ne želim nositi". Sutlić joj je odgovorio kao ta emisija nije zabavni, već informativni program te da će zato biti priključena toj redakciji.

Vezane vijesti

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Hloverka ponovno 'uvodi reda' među neistomišljenicima

Na HRT-u ponovno iskri na relaciji Hloverka Novak Srzić - novinari. Naime, kako piše tportal, Hloverka Novak Srzić upala je u redakciju emisije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika