01.03.2008. / 10:31

Autor: Katarina Zorić

PRANJE NOVCA

Hodak: Zagorec nije prao novac u Lihtenštajnu

Odvjetnik Hodak potvrdio je da su se i njemu obraćali klijenti sa zahtjevom za registraciju tvrtki u Lihtenštajnu, a to se, kaže, događalo unazad dvije godine

Zvonimir Hodak, odvjetnik umirovljenog generala Vladimira Zagorca tvrdi da se ime njegovog branjenika ili neke tvrtke povezane s njim sigurno neće naći na DVD-u koji je bivši zaposlenik Liechtenstein Global Trust banke Heinrich Kieber prodao njemačkoj tajnoj službi BND, piše Jutarnji list.

"General Zagorec imao je samo dvije tvrtke, PZ ulaganja i Molteh i obje je prodao. Generala Zagorca istražuje se već niz godina i da je u to vrijeme nađeno išta nezakonito u poslovanju njegovih tvrtki, Državno odvjetništvo sigurno bi ga za to i optužilo. Osim tih dviju tvrtki general Zagorec nije imao nikakve tvrtke koje su bile povezane s Lihtenštajnom", rekao je Hodak podsjetivši kako je nedavno i austrijsko tužiteljstvo potvrdilo kako nema utemeljenih sumnji da je Zagorec prekršio austrijske zakone o pranju novca.

Odvjetnik Hodak potvrdio je da su se i njemu obraćali klijenti sa zahtjevom za registraciju tvrtki u Lihtenštajnu, a to se, kaže, događalo unazad dvije godine. "Razlozi koji su ih rukovodili bili su povoljni uvjeti poslovanja i poreznog sustava", pojasnio je Hodak.

Podsjetimo, nakon što je pokrenuta istraga u desetak europskih država o pranju novca preko Lihtenštajna, i Hrvatska je zatražila podatke o poslovanju takvih tvrtki, ali još nije stigao nikakav odgovor.

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika