03.03.2008. / 09:47

Autor: Marko Biočina

SURADNJA

Zagrebački holding će graditi plinsku mrežu u Splitu

Procjenjuje se kako cijeli posao vrijedi oko 100 milijuna eura, ali Holding ne planira veliku zaradu, tek 2-3 posto kako bi se izbjegli gubici.

Za manje od dvije godine magistralni plinovod će doći do Splita, a onda će biti potrebno izgraditi lokalnu plinksu mrežu kako bi taj jeftini energent mogao doći do kućanstava. Upravo bi gradnja te lokalne plinske mreže mogla dovesti do velike suradnje splita i Zagreba. Naime, za mjesec dana Zagrebački holding i splitsko Gradsko poglavarstvo trebali bi osnovati zajedničku tvrtku za tu namjenu.

To je rezultata višemjesečnih pregovora splitskog gradonačelnika Ivana Kureta i šefa Holdinga Slobodana Ljubičića. Suradnja se temelji na ideji da tako opsežan i složen posao kao što je uvođenje plina u Split u Hrvatskoj mogu samo odraditi stručnjaci Holdinga.

"Nitko drugi u Hrvatskoj ne može odraditi taj posao osim Holdinga, samo mi imamo dovoljno stručnjaka. Ako Holding ne bi dobio posao uvođenja plina u Split, radili bi to Talijani ili Nijemci, a je vjerujem da strancima ne treba dopustiti da uđu u komunalne tvrtke", rekao je Ljubičić za Večernji list.

Zato je vrlo vjerojatno kako Split uopće neće raspisivati natječaj za ovaj projekt, no kako kaže Ljubičić, i kad bi bilo natječaja Holding bi ponudio uvjerljivo najnižu cijenu. Procjenjuje se kako cijeli posao vrijedi oko 100 milijuna eura, ali Holding ne planira veliku zaradu, tek 2-3 posto kako bi se izbjegli gubici.

"Dat ćemo nekoliko ljudi i upumpoati dovoljno novca u novu tvrtku kako bi se što prije počelo s gradnjom", najavio je Ljubičić.

Nakon što je obznanjen dogovor Holdinga i splitskog Poglavarstva u kuloarima se nagađa kako se ustvari radi o dogovoru zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i premijera Ive Sanadera od kojeg će obojica politički profitirati.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika