03.03.2008. / 13:09

Autor: Katarina Zorić

ISTRAŽIVANJE

Dosada najveća potpora prijamu Hrvatske u NATO - 54,2 posto

Povećala se i potpora članstvu Hrvatske u Europskoj uniji s prošlomjesečnih 49 na 53,7 posto, a taj "skok" u Promociji plus ocjenjuju vrlo zanimljivim s obzirom na to da postoje napetosti s EU-om zbog ZERP-a, što se može tumačiti najnovijim zbivanjima u susjedstvu

Članstvo Hrvatske u NATO-u podupire 54,2 posto ispitanika, a to je i najveća potpora prijamu Hrvatske u NATO od kada tu temu prati javno mnijenje, pokazuju rezultati istraživanja Promocije plus. Članstvu Hrvatske u NATO-u protivi se 37 posto ispitanika, a 8,8 posto je neodlučnih.

U ožujku prošle godine prijam Hrvatske u NATO podupiralo je 39,9 posto, a prije mjesec dana više od polovice ispitanika - 51,1 posto, podsjećaju iz Promocije plus.

Povećala se i potpora članstvu Hrvatske u Europskoj uniji s prošlomjesečnih 49 na 53,7 posto, a taj "skok" u Promociji plus ocjenjuju vrlo zanimljivim s obzirom na to da postoje napetosti s EU-om zbog ZERP-a, što se može tumačiti najnovijim zbivanjima u susjedstvu. Upravo su ti događaji utjecali i na odnos prema Sjevernoatlantskom savezu, stoji u priopćenju.

Redovito istraživanje agencija Promocija plus je provela 29. veljače i 1. ožujka na reprezentativnu uzorku od 1300 ispitanika.

Najveći broj ispitanika - 50,3 posto, najvažnijom temom u veljači smatra proglašenje neovisnosti Kosova 17. veljače i događaje u vezi s tim. Između te i druge po važnosti teme mjeseca - događaja u vezi sa ZERP-om - velik je razmjer, napominju iz Promocije plus. Naime, te događaje 18,3 posto ispitanika smatra najvažnijim jer utječe na buduće odnose naše zemlje s EU-om.

U veljači 8,4 posto ispitanika kao glavnu temu navelo je bojkot kupnje u trgovinama, a za 5,6 posto ispitanika događaj mjeseca je požar na turskom brodu uz istarsku obalu.

Dvije akcije provedene u našoj zemlji koje se odnose na borbu protiv korupcije Dijagnoza - 3,1 posto i pedofilije Sledgehammer - 2,8 posto obilježile su mjesec za ukupno 5,9 ispitanika.

Slijede dvije sportske teme: slalomska utrka Svjetskoga skijaškog kupa Snježna kraljica, osobito zato što je na postolju slavio Ivica Kostelić - 2,4 posto i ozljeda Eduarda da Silve - 2,2 posto, stoji u priopćenju Promocije plus.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika