05.03.2008. / 20:31

Autor: Igor Ćutuk

KOŠTUNICA

Srbija protiv zaključaka Europske komisije

Zaključci Europske komisije u kojima se govori o europskoj perspektivi Kosova za Srbiju su nastavak grubog kršenja međunarodnog prava, izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da su zaključci Europske komisije koji su danas predstavljeni u Bruxellesu za Srbiju u cijelosti neprihvatljivi i predstavljaju nastavak najgrubljeg kršenja međunarodnog prava.

Kao razlog naveo je to što Europska komisija nakon konstatacije da je Kosovo proglasilo neovisnost nije uzela u obzir da je Srbija tu odluku poništila.

Koštunica u priopćenju za javnost ističe kako Srbija s Bruxellesom mora raspraviti o, kako je rekao, ključnom pitanju za stabilnost zemlje, a to je pitanje podrazumijevaju li pravni sporazumi koje nudi Europska unija cjelovitu ili osakaćenu Srbiju.

Srbijanski premijer time je reagirao na jutrošnje zaključke Europske komisije u kojima se navodi da Kosovo ima jasnu europsku perspektivu te da je Priština 17. veljače proglasila neovisnost.

Koštunica se osvrnuo i na najave Europske unije o slanju milijardu eura pomoći Kosovu što, kako je rekao, znači da su za Europsku komisiju relevantne odluke Kosova od 17. veljače, a ne i odluke Srbije kao međunarodno priznate države i članice UN-a.

Vezane vijesti

Europski pučani nisu isključili Koštuničin DSS

Europska pučka stranka nije isključila iz članstva Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice zbog njezinih stavova glede neovisnosti Kosova, ali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika