14.03.2008. / 17:50

Autor: Igor Ćutuk

MEĐUNARODNA POLITIKA

Europski pučani nisu isključili Koštuničin DSS

Demokratskoj stranci Srbije Vojislava Koštunice prijeti isključenje iz Europske pučke stranke zbog stavova oko neovisnosti Kosova. EPP opovrgava da je isključio DSS, no intenzivno razmatra tu mogućnost

Europska pučka stranka nije isključila iz članstva Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice zbog njezinih stavova glede neovisnosti Kosova, ali se o tome intenzivno raspravlja.

U priopćenju objavljenom na internetskim stranicama predsjednik stranke Wilfried Martens službeno je opovrgnuo vijest o isključenju DSS-a koju je objavila austrijska novinska agencija APA.

"Predsjednik Europske pučke stranke dobio je od Konferencije šefova država i vlada te stranačkih vođa EPP-a nalog da stupi u dijalog s premijerom Koštunicom i njegovom vladom", navodi se u priopćenju.

Novinska agencija APA je, pozivajući se na informacije iz krugova unutar EPP-a, izvijestila kako je njemačka Kršćansko socijalna unija CSU podnijela zahtjev za isključenje Koštuničina DSS-a. Statut Europske pučke stranke, međutim, propisuje da se o zahtjevu može raspravljati samo ako ga postavi barem sedam stranaka iz najmanje pet zemalja.

Srbijanska novinska agencija Tanjug izvijestila je da se hrvatski premijer Ivo Sanader jučer suprotstavio prijedlogu isključenja DSS-a.

O mogućem pokretanju postupka isključenja Demokratske stranke Srbije raspravljat će se nakon sljedeće sjednice Europske pučke stranke, prenijela je austrijska agencija APA.

Vezane vijesti

Tadić najavio izvanredne izbore u Srbiji

Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je da će raspisati izvanredne parlamentarne izbore u skladu sa svojim ovlastima čim za to dobije prijedlog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika