Objavljeno u Nacionalu br. 643, 2008-03-10

Autor: Nacionalova redakcija

SMRT ZBOG TELEFONIRANJA

Ubijen neoprezni vođa pobunjenika

RAUL REYES, vođa ljevičarske pobunjeničke vojske u Kolumbiji, nastradao je zbog korištenja satelitskog telefona u divljiniRAUL REYES, vođa ljevičarske pobunjeničke vojske u Kolumbiji, nastradao je zbog korištenja satelitskog telefona u divljiniKolumbijska vojska ubila je uz pomoć obavještajne službe SAD-a Raula Reyesa, jednog od vođa ljevičarske pobunjeničke vojske, jer se neoprezno služio satelitskim telefonom. Kolumbijski agenti uspjeli su doznati broj Reyesova telefona te da on prebiva uz kolumbijsko-ekvadorsku granicu. Obavještajna služba SAD-a ima tehnologiju kojom je moguće precizno otkriti lokaciju satelitskog telefona s kojeg netko razgovara pa je pažljivo pratila kad će se aktivirati Reyesov telefon, a iskoristili su pregovore o puštanju talaca posljednjih tjedana.

Pregovarači kolumbijske vlade tražili su preko posrednika od pobunjenika da o nekim pitanjima donese hitne odluke. Zbog toga je Reyes, da svoju hitnu odluku prenese pregovaračima u Venezueli, uključio satelitski telefon. Obavještajci SAD-a otkrili su da se nalazi u bazi kolumbijskih pobunjenika na ekvadorskom teritoriju tik uz granicu. Eskadrila borbenih aviona kolumbijske vojske napala je bazu i ubila mnogo pobunjenika, među njima i Reyesa.

Na isti je način ruska vojska, otkrivši skrovište na Kavkazu zahvaljujući satelitskom telefonu, raketnim napadom u travnju 1996. ubila vođu čečenskih pobunjenika Džohara Dudajeva.

Vezane vijesti

Cartagena: 16 američkih agenata i vojnika u skandalu s prostitutkama

Cartagena: 16 američkih agenata i vojnika u skandalu s prostitutkama

Američka Tajna služba u subotu je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, tijekom priprema za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika