11.03.2008. / 13:16

Autor: Katarina Zorić

NATO

Hrvatskoj za tri tjedna pozivnica za NATO

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković istaknuo je kako Hrvatska danas zasluženo stoji na pragu NATO-a. "To će biti najbolja i najisplativija polica osiguranja za Hrvatsku", rekao je Jandroković

Hrvatska će za tri tjedna u Bukureštu vrlo vjerojatno dobiti dobiti pozivnicu za NATO savez, rekao je danas američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Bradke na konferenciji Hrvatska i NATO - što donosi članstvo.

Bradke je naglasio da i američki predsjednik George Bush očekuje Hrvatsku u NATO-u. "Veliki trud Hrvatske će se isplatiti, a predsjednik Bush već je najavio da će podržatu Hrvatsku", rekao je Bradke.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković istaknuo je kako Hrvatska danas zasluženo stoji na pragu NATO-a. "To će biti najbolja i najisplativija polica osiguranja za Hrvatsku", rekao je Jandroković istaknuvši da zemlje NATO-a čine svega 15 posto svjetskog stanovništva, ali imaju više od 50 posto BDP-a.

"Osim sigurnosti, NATO će Hrvatskoj donijeti i povećanje izvoza te jačanje konkurentnosti gospodarstva", naglasio je Jandroković.

Izrazio je zadovoljstvo rezultatima posljednjih istraživanja prema kojima potporu NATO-u sada daje 60 posto građana Hrvatske što je najviše dosada.

"To znači da su hrvatski građani svijesni toga da nam članstvo u NATO-u nudi sigurnost i stabilnost", rekao je Jandroković.

Nikad veća potpora ulasku Hrvatske u NATOPrema najnovijem istraživanju nezavisne agencije za istraživanje tržišta Accent provedenom na zahtjev Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, 59,3% građana podržava ulazak Hrvatske u NATO, 19,3% se tome protivi, dok je i dalje neodlučno 21,4% ispitanika. Najveći dio ispitanih građana, njih 82%, smatraju kako će Hrvatska ući u NATO u slijedećih 5 godina, dok ih samo 3 % smatra kako Hrvatska neće postati članicom tog saveza.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika