11.03.2008. / 19:12

Autor: Katarina Zorić

ZAGREB

Kopanje po smeću ipak bez kažnjavanja

Kazne za nagrđivanje pročelja bit će od četiri do devet tisuća kuna. No sve je to i dosad bilo kažnjivo. Male kazne i zastare razlog su što se u praksi odluke o komunalnom redu nisu i primjenjivale. Uz to i ovlasti komunalnih redara su male: oni od građana ne mogu tražiti osobnu iskaznicu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je da će se ipak ukinuti sporna odluka o kažnjavanju onih koji kopaju po smeću. Istodobno predložiti će i da se onima koji su pročelja zgrada "ukrasili" satelitskim antenama i rashladnim uređajima da rok od šest mjeseci kako bi ih uklonili, a riječ je zapravo o zakonskom aktu koji se odnosi na sve gradove.

Kazne za nagrđivanje pročelja bit će od četiri do devet tisuća kuna. No sve je to i dosad bilo kažnjivo. Male kazne i zastare razlog su što se u praksi odluke o komunalnom redu nisu i primjenjivale. Uz to i ovlasti komunalnih redara su male: oni od građana ne mogu tražiti osobnu iskaznicu.

"To će najvjerojatnije ostati mrtvo slovo na papiru iz jednostavnog razloga što ovog časa u Zagrebu ima tri komunalna redara na 100 000 stanovnika. Mislim da si možete zamisliti koliko to može biti učinkovito", rekao je Miroslav Rožić.

Čini se da će provedba biti još teža od pisanja propisa. Podrže li gradski zastupnici Bandićev prijedlog, redari bi prve kazne za krivo postavljene rashladne uređaje trebali početi pisati tek u rujnu.

Vezane vijesti

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Habuš: Riješen je problem smeća u Varaždinu

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš današnjim je priopćenjem za javnost objavio da građani Varaždina mogu odahnuti jer su na jučerašnjoj sjednici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika