Objavljeno u Nacionalu br. 644, 2008-03-17

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

Tijanić optužio Popovića zbog Đinđića

ALEKSANDAR TIJANIĆ zatražio je istragu protiv onih koji nisu spriječili Đinđićevo ubojstvoALEKSANDAR TIJANIĆ zatražio je istragu protiv onih koji nisu spriječili Đinđićevo ubojstvo Nedugo nakon što je na Radio Televiziji Srbije emitiran dokumentarni film “Atentat: medijska pozadina” posvećen ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića, direktor te medijske kuće Aleksandar Tijanić Tužilaštvu za organizirani kriminal podnio je kaznenu prijavu protiv dužnosnika Đinđićeve vlade, na čelu s Vladimirom Bebom Popovićem, te tadašnjih dužnosnika MUP-a i Državne bezbednosti Srbije. Film je emitiran u srijedu 12. ožujka na petu obljetnicu atentata, a snimljen je u produkciji beogradskog tjednika Vreme. Tijanić ih je prijavio zbog neprijavljivanja pripremanja i nesprečavanja ubojstva tadašnjeg premijera Zorana Đinđića, odnosno nevršenja i nemarnog vršenja službenih dužnosti čime je ubojstvo omogućeno.
 Tijanić je zahtjev obrazložio navodima koji se spominju u filmu, pa on posebno ističe da je Vladimir Beba Popović, šef Biroa za komunikacije pri Đinđićevoj vladi, samo nekoliko sati poslije atentata - odnosno prije nego što je provedena ili mogla biti provedena ikakva istraga - potpredsjedniku Upravnog odbora RTS-a predao kompletni popis sudionika atentata, njihove fotografije, imena i podatke, kao i zahtjev da ih RTS objavi u svojim informativnim emisijama. Tijanić citira jednu od novinarki u filmu koja se pita: “Kad su sve to odmah poslije atentata znali, zašto sve to nisu spriječili?” Proteklih dana Popović je pak pismeno reagirao na Tijanićeve optužbe, nazivajući ih jeftinim predizbornim trikom. Iza tog trika, po Popovićevu mišljenju, stoji kabinet Vojislava Koštunice koji je iznerviran najavom tužitelja da će ispitati političku pozadinu Đinđićeva ubojstva. Prijava bi srpskoj javnosti trebala dati potvrdu da upravo krugovi oko Koštunice i vojne službe sigurnosti stoje iza ubojstva, kao što je Popović godinama tvrdio. "Koštunica je danas prinuđen vaditi preostale otpatke iz vreće šljama kojim je okružen ne bi li tako uspio spriječiti otkrivanje političke pozadine", napisao je Popović u reagiranju na Tijanićev napad.

Vezane vijesti

Dnevnik Nove TV po prvi puta gledaniji od HTV-ovog

Dnevnik Nove TV u nedjelju je po prvi puta u prvih petnaest minuta emisije sustigao gledanost Dnevnika HTV-a, piše Slobodna Dalmacija. "Dnevnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika