17.09.2008. / 11:15

Autor: Nina Tomljanović

Rat televizija

Dnevnik Nove TV po prvi puta gledaniji od HTV-ovog

Podaci o gledanosti su rezultati agencija koje prate gledanost televizija, a njihove podatke koriste sve tri nacionalne TV kuće, te oko 100 vodećih tvrtki koje se oglašavaju na televizijama

Dnevnik Nove TV u nedjelju je po prvi puta u prvih petnaest minuta emisije sustigao gledanost Dnevnika HTV-a, piše Slobodna Dalmacija.

"Dnevnik Nove TV u nedjelju 14. rujna ostvario je svoj rekord, u komercijalnoj populaciji bio je najgledanija emisija u Hrvatskoj, a osobito nas veseli da je prvih petnaest minuta našeg Dnevnika i u gledanosti i u udjelu gledatelja pobijedilo prvih petnaest minuta takozvanog nedodirljivog Dnevnika HTV-a po svim kriterijima! Na ukupnoj populaciju Dnevnik Nove TV vodi s 45 posto udjela u odnosu na 39 posto HTV-ovih; na komercijalnoj populaciji Dnevnik Nove TV vodi s 39 posto udjela u odnosu na 31 posto. Tome bih dodala da je Dnevnik Nove TV od srpnju 2006. godine do danas ostvario porast gledanosti od čak 71 posto", kazala je glasnogovornica Nove TV Dijana Tušek.

S druge strane, dio i urednika na HTV-u priznaje da ih je Nova TV u nedjelju prestigla u prvih petanest minuta, ali napominju da ako se gleda cijelih 30 minuta, dakle s vremenskom prognozom i sportom, njihov Dnevnik je ipak najgledanija emisija.

Premda s HTV-a nitko od urednika nije bio raspoložen za komentiranje, ipak kratku izjavu dao je Zoran Šprajc, jedan od urednika i voditelja Dnevnika.

"Hitno se trebaju napraviti profesionalne i druge izmjene u programu jer je jasno da nešto ne štima. O konkretnim nedostacima koji su nas doveli do ovoga ne bih govorio, to moramo rješavati unutar kuće, a ne preko novina. Jasno je da se mi ne možemo boriti s komercijalnim televizijama u segmentu izbora sadržaja, jer oni idu za gledanosti, a mi za važnosti, ali zato HTV-ov Dnevnik nikad ne smije izgubiti oštrinu, te društvenu i političku relevatnost", kazao je za Slobodnu Dalmaciju Šprajc kojem je nedavno ukinut blog na portalu HT-a, s kojim je ujedno i ostao bez 7 tisuća kuna dodatnog honorara.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika