18.03.2008. / 16:32

Autor: Katarina Zorić

MOSKVA

Nema dogovora oko proturaketnog štita

Rusija se protivi američkim planovima za postavljanje elemenata proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj jer smatra da bi to ugrozilo rusku sigurnost

Nije postignut dogovor između SAD-a i Rusije u pogledu američkih planova za postavljanje elemenata proturaketnog štita u istočnoj Europi, izjavio je danas u Moskvi ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Nakon razgovora s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice i ministrom obrane Robertom Gatesom u formatu "dva plus dva", Lavrov je rekao novinarima da su SAD predstavile Rusiji "važne i korisne prijedloge u svezi s proturaketnim štitom", a u cilju otklanjanja ruske zabrinutosti koje će Moskva razmotriti.

Gates je izjavio na konferenciji za novinare da će SAD večeras dostaviti Rusiji svoje prijedloge glede proturaketnog štita u pismenom obliku.

Rusija se protivi američkim planovima za postavljanje elemenata proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj jer smatra da bi to ugrozilo rusku sigurnost. Washington pak tvrdi da je proturaketni štit namijenjen isključivo zaštiti od napada zemalja kao što je Iran.

Rusija i SAD dogovorile su se da će pripremiti strateški okvirni dokument koji bi obuhvatio sva područja odnosa između dviju zemalja, rekla je novinarima Rice.




Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika