21.03.2008. / 11:05

Autor: Katarina Zorić

USKRSNA ČESTITKA

Mesić: Uskrs je nadahnuće za izgradnju pravednijeg života

Zato uskrsno vrijeme možemo doživjeti i kao prigodu da obnovimo svoju zauzetost za dobro čovjeka, za vrijednosti pravde, mira i solidarnosti, koje su usko vezane za poslanje što ga je u povijesti izvršio Isus Krist

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku svim kršćanskim vjernicima koji Uskrs slave po gregorijanskom kalendaru.

"Uz želju da uskrsno vrijeme proslave u radosti obiteljskog i vjerničkog zajedništva, svima želim da im Uskrs bude blagdan nade i životnog ohrabrenja i poticaj da se i dalje zauzimaju za dobro bližnjih i cijele Domovine", stoji u čestitki predsjednika Mesića.

Predsjednik Mesić uputio je uskrsnu čestitku i biskupu đakovačkom i srijemskom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marinu Srakiću.

"Uskrs i uskrsna poruka čine središnje mjesto kršćanske vjere. Nakon obilježavanja Kristove muke i smrti blagdan Uskrsa kršćanskim vjernicima otvara obzorje vjere u vječni život. Uskrs je stoga uvijek prigoda da se naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života.

Zato uskrsno vrijeme možemo doživjeti i kao prigodu da obnovimo svoju zauzetost za dobro čovjeka, za vrijednosti pravde, mira i solidarnosti, koje su usko vezane za poslanje što ga je u povijesti izvršio Isus Krist.

Uvjeren sam da će, sukladno nadahnuću Uskrsa, katolički vjernici ostati zauzeti u promicanju pojedinačnog i općeg dobra na mnogim životnim područjima, surađujući u tome sa svima koji teže izgradnji sigurnijeg, pravednijeg, solidarnijeg i u svakom smislu boljeg života za sve u našoj Domovini.

Vama, svim hrvatskim katoličkim biskupima, svećenicima, redovnicima i vjernicima u Domovini i iseljeništvu srdačno želim sretan Uskrs", stoji u čestitki predsjednika Mesića predsjedniku HBK, biskupu đakovačkom i srijemskom msgr. Marinu Srakiću.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika