21.03.2008. / 13:44

Autor: Katarina Zorić

SLUČAJ HYPO

Slavonska banka nema komentara o odšteti

U Slavonskoj banci ne žele odgovoriti jesu li od Državne agencije za osiguranje štednih uloga Dobili zahtjev za odštetom u slučaju da država bude morala platiti odštetu Hypo grupi

Predsjednik Uprave Slavonske banke Ivan Mihaljević nije želio komentirati navode prema kojima se Slavonska banka proziva kao odgovorna zbog odštete koju država treba platiti austrijskoj bankarskoj grupaciji Hypo Group Alpe Adria zbog izgubljenog sudskog spora. Visina odštete procjenjuje se na oko 40 milijuna eura.

Mihaljević nije želio komentirati ni novinarski upit je li Uprava banke od Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka dobila zahtjev za regresnom odštetom, u slučaju da država bude morala platiti odštetu Hypo grupi. Izjavio je da ne može ništa reći dok traje arbitražni postupak.

Londonski sud je zaključio da je prodaja Slavonske banke 1998. godine uslijedila u uvjetima prikazivanja pogrešnoga činjeničnog stanja. Hypo i EBRD preuzeli su tada, za 66,7 milijuna kuna, 35 posto udjela u Slavonskoj banci, smatrajući je saniranom, a EBRD je proveo "due dilligence" provjeru. U međuvremenu je Hypo grupa preuzela udio EBRD-a te danas njezin udio u Slavonskoj banci iznosi više od 95 posto.

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika