26.03.2008. / 18:29

Autor: Katarina Zorić

DUGOVI DRŽAVE

Mesić: Sve će morati platiti hrvatski građani

"Hrvatska će ugovore koje je sklopila na svoju štetu platiti iz poreza i potrebno je da na kraju netko odgovara za ono što je počinio ili namjerno ili svojim neznanjem", rekao je predsjednik, dodavši kako ne očekuje nove ugovore na štetu hrvatske države jer je sustav profunkcionirao

Predsjednik Stjepan Mesić danas je tijekom boravka u Samoboru komentirao dugove koji Hrvatskoj dolaze na naplatu. Osim slučaja Hypo banke, ponovno se osvrnuo i na nabavu kamiona u MORH-u, za koju smatra da je obavljena netransparentno jer je natječaj poništen pod izlikom da država nema novaca.

"Hrvatska će ugovore koje je sklopila na svoju štetu platiti iz poreza i potrebno je da na kraju netko odgovara za ono što je počinio ili namjerno ili svojim neznanjem", rekao je predsjednik, dodavši kako ne očekuje nove ugovore na štetu hrvatske države jer je sustav profunkcionirao.

Ponovio je kako nije zadovoljan novim zakonom o javnoj nabavi jer i dalje postoji mogućnost da "netko nešto proglasi tajnom i da se onda ide na izravnu pogodbu" i podsjetio na netransparentnu kupnju vojnih kamiona vrijednu 34 milijuna eura. "I kod prodaje hotelskih poduzeća bilo je sklapanja štetnih ugovora", rekao je Mesić ustvrdivši kako su poduzeća prodavana ljudima koji nisu praktično ništa platili, a sada ne aktiviraju te hotele i čekaju bolju cijenu.

"Uništili su dijelom hrvatski turizam, a ništa se nije dogodilo jer u ugovorima nema klauzule koja kaže - ako netko kupi hotelsko poduzeće on ga mora u određenom roku i aktivirati, a ako ga ne aktivira treba ga vratiti državi", upozorio je Mesić i dodao da je upravo zbog izostanka takve klauzule "bilo moguće varati ovu zemlju i institucije", a sve će morati platiti hrvatski građani.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika