27.03.2008. / 18:21

Autor: Katarina Zorić

LJUBLJANA

Slovenski političari dogovaraju strategiju prema Hrvatskoj

Najavljujući današnji sastanak, Janša je rekao da od svih političkih stranaka traži jedinstveni nastup kada se radi o rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom. Izjasnio se protiv radikalizacije odnosa sa susjednom državom, što od njega zahtijevaju neke oporbene stranke

U Ljubljani je u tijeku sastanak slovenskoga premijera Janeza Janše s predsjednicima parlamentarnih stranaka zbog usuglašavanja političke strategije prema Hrvatskoj. Janša je u utorak zatražio jedinstvo stranaka po tom pitanju.

Najavljujući današnji sastanak, Janša je rekao da od svih političkih stranaka traži jedinstveni nastup kada se radi o rješavanju otvorenih pitanja s Hrvatskom. Izjasnio se protiv radikalizacije odnosa sa susjednom državom, što od njega zahtijevaju neke oporbene stranke.

Naime predstavnici nacionalističkih i populističkih frakcija poput Zmage Jelinčiča i Saše Pečea pozivali su ga da sada kada je prilika i kada Slovenija predsjeda Europskom unijom Hrvate uhvati za vrat i osigura da sporna granična područja uz rijeke Muru i Dragonju preuzme slovenska policija.

Najavljujući da će njegova vlada ustrajati na diplomatskim mjerama i europskim standardima i u vrijeme predstojeće kampanje za parlamentarne izbore, Janša je odbio njihove sugestije da bi Slovenija, zbog agresivne hrvatske politike i prisvajanja slovenskog teritorija, morala privremeno opozvati svog veleposlanika i prestati sa štetnom dogovornom politikom koju navodno vodi s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom. "Moja vlada želi rješavati probleme, a ne ih zamrzavati ili pridonijeti stvaranju situacije u kojoj bismo mi bili odgovorni za jednostrane poteze koje radi druga strana", rekao je slovenski premijer.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika