28.03.2008. / 10:56

Autor: Katarina Zorić

PROSVJED

U Banjoj Luci skup za neovisnost Republike Srpske

Na skupu se potpisivala peticija sa zahtjevom za hitnim proglašenjem neovisnosti republike Srpske

Sinoć je u središtu Banje Luke održan prosvjedni skup na kojem je zatraženo da parlament Republike Srpske po ugledu na nedavno proglašenje neovisnosti Kosova, odmah proglasi taj entitet neovisnom državom, a zatim i da se zauzme za njezino međunarodno priznanje.

Na skupu se potpisivala peticija sa zahtjevom za hitnim proglašenjem neovisnosti republike Srpske. Prosvjednici su nosili srpske zastave, transparente sa natpisima 'Dajem Bosnu za Republiku Srpsku', 'BiH - tamni vilajet', a neki i portrete s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina.


Veliki broj policajaca osiguravao je prosvjedni skup, a jake policijske snage bile su raspoređene i u blizini diplomatsko-konzularnih predstavništava stranih zemalja u Banjoj Luci.

Prosvjed je organizirala nevladina organizacija Srpski narodni pokret koji su još ranije tražili da se raspiše referendum o izdvajanju RS-a iz BiH. U Središtu Banja Luke sinoć se okupilo više od tisuću ljudi.

Vezane vijesti

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika