31.03.2008. / 18:22

Autor: Katarina Zorić

RUSKA POMOĆ

Ovaj tjedan prvi zrakoplov s humanitarnom pomoći kosovskim Srbima

"Ministarstvo organizira dopremu humanitarne pomoći Srbiji za stanovništvo Kosova na zahtjev ruske vlade", kaže se u priopćenju

Rusija će u srijedu poslati prvi zrakoplov s humanitarnom pomoći namijenjen kosovskim Srbima, najavilo je rusko ministarstvo za krizna stanja.

"Planiramo nekoliko letova teretnih zrakoplova Il-76, a prvi će 2. travnja u Beograd dopremiti 40 tona prehrambenih proizvoda, prije svega dječje hrane", stoji među ostalim u priopćenju ministarstva kojega je prenijela agencija Interfax.

"Ministarstvo organizira dopremu humanitarne pomoći Srbiji za stanovništvo Kosova na zahtjev ruske vlade", kaže se u priopćenju.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin još je 24. ožujka pozvao vladu da se pripremi za moguće slanje humanitarne pomoći Srbima koji žive na Kosovu.

"Ako je potrebna humanitarna pomoć, dajmo je, ali bez političke obojenosti", rekao je tada Putin, a ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov otkrio je kako je "od srbijanske vlade dobivena molba za humanitarnu pomoć, prije svega za lijekove, medicinsku opremu i kozerviranu hranu".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika