02.04.2008. / 18:24

Autor: Katarina Zorić

SLOVENIJA

Rupel: Nema znakova da bi se uspješan put Hrvatske prema EU-u mogao zaustaviti

"U usporedbi s ostalim zemljama zapadnog Balkana Hrvatska je najviše odmakla prema Europskoj uniji, u tome od samog početka uživa pomoć Slovenije i nema nikakvih znakova da će se to promijeniti", rekao je Rupel

"Nakon što je uspješno okončano pitanje ZERP-a nema znakova da se uspješan put Hrvatske prema Europskoj uniji neće nastaviti", rekao je danas slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel na konferenciji za novinare posvećenoj rezimiranju rezultata prva tri mjeseca predsjedanja Europskom unijom.

Na pitanje novinara nije li Slovenija s mjesta predsjedajuće članice "potrošila previše energije" u odnosima s Hrvatskom zbog pitanja ZERP-a, Rupel je rekao da je ta "komplikacija" rješena i da će se uspješan put Hrvatske prema članstvu u Europskoj uniji nastaviti.

"Hrvatska nije problem za naše predsjedanje EU-om i nismo mi to pitanje stavili u program nego se ZERP pojavio kao jedna vrsta dodatnog opterećenja, ali je komplikacija uspješno zaključena", rekao je Rupel. Dodao je da slovensko predsjedništvo nije pri tome imalo glavnu ulogu nego je Slovenija djelovala kao "promatrač" i "informator" Europske komisije.

"U usporedbi s ostalim zemljama zapadnog Balkana Hrvatska je najviše odmakla prema Europskoj uniji, u tome od samog početka uživa pomoć Slovenije i nema nikakvih znakova da će se to promijeniti", rekao je Rupel.

Na molbu da komentira medijske navode da pravni savjetnik Vlade Miha Pogačnik dobiva 8 tisuća eura honorara mjesečno za svoje usluge ministarstvu i za članstvo u povjerenstvima koja se bave odnosima s Hrvatskom, Rupel je rekao da nema smisla komentirati stvari koje ulaze u rubriku društvene kronike i koje su rezultat "zavisti".

"Ni ja nemam takav honorar, a ne znam kako je s vama, ne smijemo pokazivati zavist", odgovorio je Rupel.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika