09.04.2008. / 08:51

Autor: Marko Biočina

HSS

Friščića ne brine Čačić, već potrošnja plavog dizela

Iako su mnogi izbor Radimira Čačića na čelno mjesto Hrvatske narodne stranke tumačili kao novi korak te stranke u procesu približavanja HDZ-u i možebitnoj koaliciji, aktualni HDZ-ovi partneri nisu zabrinuti. Ponajviše su se takve spekulacije odnosile na HSS, stranku koja je u kratkom vremenu imala nekoliko točaka neslaganja s HDZ-om, ponajviše oko ZERP-a. Upravo zato, čini se da bi HNS s Čačićem na čelu mogao biti dobra zamjena HSS-u u vladajućoj koaliciji.

Ipak, predsjednik HSS-a Josip Friščić tvrdi kako se ne osjeća ugroženim, te da i dalje redovno komunicira s predsjednikom vlade Ivom Sanaderom: "Ne osjećam se zbog toga nimalo ugroženim, HSS ima jasan koalicijski sporazum s HDZ-om i sad je potrebno puno rada, a ne nikakvo međustranačko preslagivanje". Friščić je dodao kako će se danas naći na ručku s premijerom Sanaderom i potpredsjednikom Vlade Polančecom kako bi analizirali dosadašnji rad koalicije, te se našalio kako ga od Čačića i odnosa unutar vladajuće koalicije puno više brinu neke druge teme.

"Više me brine potrošnja plavog dizela. Na moru kao da ga osim ribara troše i hoteli, a u unutrašnjosti se troši kao da preoravamo cijelu Hrvatsku", rekao je Friščić.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika