09.04.2008. / 16:14

Autor: Katarina Zorić

PRIOPĆENJE

HNS izrazio žaljenje zbog Lesarova napuštanja stranke

To što u HNS-u kažu da je Lesaru nuđeno mjesto zamjenika "predsjednice Kluba zastupnika HNS-a" neizravno potvrđuje nagađanja da će Lesara na dužnosti čelnika HNS-ova Kluba zamijeniti bivša čelnica stranke Vesna Pusić, koja je nakon subotnjeg Čačićevog izbora za predsjednika izabrana za potpredsjednicu stranke

HNS je danas izrazio žaljenje zbog odluke dosadašnjeg predsjednika HNS-ovog saborskog Kluba i člana Predsjedništva Dragutina Lesara da napusti stranku, potvrdivši da Lesar nije prihvatio ponudu novog predsjednika stranke Radimira Čačića da bude zamjenik predsjednice Kluba zastupnika, ali ne i da je to bio razlog Lesarova napuštanja HNS-a.

"Po izboru novog predsjednika HNS-a Radimira Čačića, koji nakon preuzimanja funkcije predsjednika stranke formira tim suradnika, Dragutinu Lesaru ponuđeno je mjesto zamjenika predsjednice Kluba zastupnika HNS-a, koje nije prihvatio", stoji, među ostalim, u HNS-ovu priopćenju.

To što u HNS-u kažu da je Lesaru nuđeno mjesto zamjenika "predsjednice Kluba zastupnika HNS-a" neizravno potvrđuje nagađanja da će Lesara na dužnosti čelnika HNS-ova Kluba zamijeniti bivša čelnica stranke Vesna Pusić, koja je nakon subotnjeg Čačićevog izbora za predsjednika izabrana za potpredsjednicu stranke.

Lesar je sinoć na svom službenom blogu objavio da na napušta stranku, ali i da o razlozima ne želi javno govoriti, te da su s razlozima upoznati samo malobrojni članovi stranačkog vodstva i kolege u Hrvatskom saboru.

"Ni jednom riječju niti djelom ne želim štetiti stranci u kojoj sam do danas bio. Isto tako, želim vjerovati da ni jedan dužnosnik stranke moj odlazak neće koristiti za obračun sa mnom. U protivnom, osloboditi će me obaveze šutnje", napisao je Lesar na svom blogu.

Najavio je da će u Saboru nastaviti djelovati kao neovisni zastupnik, ali da neće koristiti ni jednu pogodnost niti privilegiju koju taj status donosi.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika