10.04.2008. / 09:11

Autor: Katarina Zorić

PRISTUPNI PREGOVORI

U Bruxellesu glasovanje o napretku Hrvatske

Iako su jučer gotovo svi sudionici rasprave s optimizmom govorili o hrvatskim izgledima, ipak je istaknuto kako Hrvatska mora rješiti reformu pravosuđa i javne uprave te korupciju

Europski parlament danas će u Bruxellesu glasovati o Rezoluciji o napretku Hrvatske u dosadašnjem tijeku pristupnih pregovora. Nacrt te rezolucije sastavio je parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hanes Svoboda. On je jučer istaknuo kako se mora poduzeti svaki napor da Hrvatska postane članicom Europske unije u 2011., a Sloveniju je pozvao da se ponaša u duhu EU i pomogne riješiti dvostrane teškoće.

Iako su jučer gotovo svi sudionici rasprave s optimizmom govorili o hrvatskim izgledima, ipak je istaknuto kako Hrvatska mora rješiti reformu pravosuđa i javne uprave te korupciju. Rješavanje pitanja ZERP-a, kako je rečeno, otvorilo je mogućnost Hrvatske za skori dovršetak pristupnog procesa pod uvjetom da provede potrebne reforme.

Swoboda je prokomentirao prijedlog da se u Sloveniji, ne bude li zadovoljna rješenjem spora o granici, održi referendum o ulasku Hrvatske u EU. "Mislim da je taj prijedlog glup, za mene je neprihvatljiv", bio je direktan Swoboda.

O gafu ministra JandrokovićaGaf ministra Gordana Jandrokovića kojega su prenijeli gotovo svi hrvatski mediji komentirao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mario Dragun. "Ne vidim ništa neuobičajeno da se na pitanja novinara o otvaranju pojedinih poglavlja pregovora odgovor prepusti glavnom pregovaraču za vođenje pregovora s EU Vladimiru Drobnjaku", rekao je Dragun.

Ministru Jandrokoviću ništa ne zamjera ni novinar Večernjeg lista koji je i postavio sporno pitanje. On smatra da je njegova znatiželja zadovoljena te da ministar ne mora sve imati u malom prstu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika