10.04.2008. / 16:12

Autor: Katarina Zorić

Osuda pokušaja atentata

HND će o slučaju obavijestiti Europsku i Svjetsku federaciju novinara

U HND-u vjeruju da će policija ući u trag napadača te da će zaštititi Pukanića od mogućih budućih napada

Atenat na predsjednika Uprave NCL Media Grupe Ivu Pukanića najoštrije je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo. U svom priopćenju navode kako će o tom slučaju obavijestiti Europsku i Svjetsku federaciju novinara.

U HND-u vjeruju da će policija ući u trag napadača te da će zaštititi Pukanića od mogućih budućih napada.

"Atentati na suvlasnike medija i na novinare imaju još i posebnu težinu jer, osim ugrožavanja ljudskog života, svaki je takav napad još i indirektni napad na slobodu medija", stoji u priopćenju predsjednika HND-a Zdenka Duke koji očekuje da će policija, nakon što počinitelja privede pravdi, obavijestiti javnost o motivima atentata.

Noćas oko ponoći kod ulaza u zgradu u kojoj živi u Zagrebu Ivu Pukanića pokušao je ubiti nepoznati počinitelj, no on je uspio pobjeći i pritom ispaliti dva hica uz zrak iz pištolja za koji ima dozvolu. Još nije poznat motiv pokušaja ubojstva Pukanića koji je 2005., po glasovima članova HND-a, bio novinar godine.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika