14.04.2008. / 08:39

Autor: Marko Biočina

ŠVICARSKA

Carla Del Ponte u problemima zbog knjige

Podsjetimo, najkontroverzniji dijelovi knjige su oni u kojima Carla Del Ponte, bivša haška tužiteljica Srbe opisuje kao "kurvine sinove", a Hrvate kao "podle kurvine sinove"

Nakon što je objavila svoju knjigu pod nazivom "Lov", Carla Del Ponte je pod sve većim pritiscima u rodnoj Švicarskoj. Tamošnji političari, ali predstavnici javnog života općenito, smatraju kako je Carle Del Ponte objavom knjige u kojoj se iznose kontroverzne tvrdnje prekršila kodeks ponašanja švicarskih diplomata, koji je obvezna poštovati jer trenutno obnaša dužnost švicarske veleposlanice u Argentini.

Tako je za Jutarnji list predsjednik odbora za vanjsku politiku švicarskog parlamenta Geri Müller potvrdio kako je zatražio službeni izvještaj o ovome slučaju: "Mislim da njezin poslodavac, ministarstvo vanjskih poslova, mora odgovoriti na pitanje može li Carla Del Ponte nakon ovoga i dalje predstavljati Švicarsku. Prvi korak ministarstva bila je zabrana njezina pojavljivanja na promociji u Milanu, ali ja smatram da treba ići i korak dalje. Kao predsjednik parlamentarnog odbora također sam odgovoran za vanjsku politiku Švicarske i zato tražim odgovor od ministarstva. Sljedeću sjednicu odbora imamo 28. travnja i do tada ćemo imati izvještaj o ovom slučaju".

Müller, inače zastupnik Stranke Zelenih rekao je kako nije pročitao cijelu knjigu, već samo pojedine dijelove te da ga smeta sama forma knjige koja podsjeća na tračerski, bulevarski tisak.

Podsjetimo, najkontroverzniji dijelovi knjige su oni u kojima Carla Del Ponte, bivša haška tužiteljica Srbe opisuje kao "kurvine sinove", a Hrvate kao "podle kurvine sinove".

Vezane vijesti

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je u četvrtak kao neutemeljen zahtjev vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za pokretanjem postupka protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika