21.04.2008. / 17:38

Autor: Katarina Zorić

SUKOB INSTITUCIJA

Kajin: Nedolazak na Mesićev sastanak je "mini ustavna kriza"

Kajin smatra da je Mesić sastankom želio poručiti Vladi da je Hrvatska u ozbiljnim teškoćama zbog rasta vanjskog duga i nemogućnosti njegova podmirivanja ako se nastavi zaduživanje

Potpredsjednik i saborski zastupnik Istarskoga demokratskog sabora Damir Kajin izjavio je danas da je premijer Ivo Sanader "zabranio odlazak ministrima" na sastanak o gospodarstvu koji je organizirao predsjednik države Stjepan Mesić te da je to najžešći udar jedne institucije na drugu i, kako je rekao, "mini ustavna kriza".

Kajin smatra da je Mesić sastankom želio poručiti Vladi da je Hrvatska u ozbiljnim teškoćama zbog rasta vanjskog duga i nemogućnosti njegova podmirivanja ako se nastavi zaduživanje.

Na konferenciji za novinare ocijenio je da je Sanader izbjegao osobno biti na tom sastanku i zabranio odlazak ministrima jer se "osjeća moćno". Kajin također smatra kako Sanader drži da Mesić u zadnjih godinu i pol svoga mandata ne može biti njegov stvaran politički suparnik. "Mesić je do sada bio jedina stvarna oporba Sanaderu te je otvoreno stao na SDP-ovu stranu za prošlih izbora. Sada Sanader kontrolira u zemlji gotovo sve osim gospodarskog i socijalnog stanja", rekao je Kajin.

Ustvrdio je da javnost mora ohrabriti i poduprijeti Mesića u njegovim naporima, ali i da on mora zahtijevati da institucije u Hrvatskoj razriješe sve okolnosti oko slučaja Pukanić.

Komentirajući izostanak visokih crkvenih dostojanstvenika na obilježavanju obljetnice proboja iz jasenovačkog logora, Kajin je kazao da u Bleiburg na obilježavanje tamošnje tragedije redovito dolazi kardinal ili biskupi, a da od Jasenovca "svi bježe". Što Crkva više bude izbjegavala Jasenovac, smatra Kajin, bit će optuživana za šutnju.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika