21.04.2008. / 17:48

Autor: Tanja Molvarec

ISTRAŽIVANJE

Francuzi nezadovoljni Sarkozyjevom vladavinom

Francuzi najviše zamjeraju Sarkozyju činjenicu da je dopustio da se njegov privatni život toliko povlači po medijima,a 67 posto ispitanika nije zadovoljno ni načinom na koji Sarkozy vodi ekonomsku i socijalnu politiku

Čak 59 posto Francuza smatra da je prva godina predsjedničkog mandata Nicolasa Sarkozyja "potpuno neuspješna", ističe se u istraživanju javnog mnijenja čije je rezultate objavio framcuski dnevnik Liberation.

Lani je Sarkozy uvjerljivo pobijedio na izborima te je svoj petogodišnji mandat započeo u atmosferi općeg povjerenja koje, čini se, sve više gubi.

Francuzi zamjeraju Sarkozyju činjenicu da je dopustio da se njegov privatni život toliko povlači po medijima,a 67 posto ispitanika nije zadovoljno ni načinom na koji Sarkozy vodi ekonomsku i socijalnu politiku.

Jedino kada je riječ o vanjskoj politici, Francuzi su blaži prema svom predsjedniku te mu priznaju uspjeh kod poboljšanja odnosa sa SAD-om.

Francuzi, potisnuti niskim plaćama, i nadolazećom inflacijom sve su nezadovoljniji te traže od Sarkozyja da provede ekonomsku reformu čiji će krajnji ishod biti povećanje kupovne moći stanovništva.

U međuvremenu, Sarkozy se planira obratiti građanima preko radija i televizije ne bi li ipak malo popravio negativan dojam koji ostavlja i pokušao uvjeriti Francuze da nisu pogriješili kada su povjerili njemu predsjedničko mjesto.

Vezane vijesti

Unutarnja stvar Francuza

Unutarnja stvar Francuza

Zajednička izborna kampanja Nicolasa Sarkozya i Angele Merkel zapravo je već odavno započela. Još u veljači je njemačka kancelarka u jednom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika