24.04.2008. / 17:34

Autor: Katarina Zorić

ZAGREB

Od 1. svibnja jeftiniji voda i odvoz otpada

Povjerenstvo nije dalo odgovor na pitanje što će s cijenama biti nakon ljeta jer, kako je rečeno, nemoguće je predvidjeti svjetske trendove. Za prvih pola godine cijena struje i plina je "zabetonirana"

Zagrepčane od 1. svibnja očekuju pojeftinjenja. Za vodu će se izdvajati 11,22 kune umjesto 11, 71, a jeftiniji će biti i odvoz otpada, odlučilo je to Povjerenstvo za praćenje cijena. Premijer Ivo Sanader očekuje da zagrebački primjer slijede i drugi gradovi.

Sanader je rekao da je ministrica zaštite okoliša Marina Matulović Dropulić izvijestila o prijedlogu mjera koje bi trebalo poduzeti kako bi se zakonodavstvo o komunalnom gospodarstvu izmijenilo i dopunilo. Premijer nije precizirao o kojim je konkretnim prijedlozima riječ, ali je rekao kako su ih predstavnici Udruge gradova podržali te da će biti upućeni svim sudionicima sastanka, koji bi se trebali očitovati u roku od dva tjedna.

Povjerenstvo nije dalo odgovor na pitanje što će s cijenama biti nakon ljeta jer, kako je rečeno, nemoguće je predvidjeti svjetske trendove. Za prvih pola godine cijena struje i plina je "zabetonirana", no pitanje je što će biti nakon ljeta, rekao je Sanader.

Na upit hoće li zbog gubitka u proračunu Grad Zagreb uspjeti smanjiti gubitke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će morati biti što racionalniji da taj mali udar na proračun umanje. Rekao je i da se ne razmišlja o snižavanju cijena prijevoza u Zagrebu, ali ni o njihovu povećanju.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika