25.04.2008. / 09:18

Autor: Katarina Zorić

BRODOGRADILIŠTA

Degert: Hrvatska mora prestati bacati novac na gubitaše

Iako su premijer Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade Damir Polančec obećali da nijedan škveranin neće ostati bez posla, Degert se u takve ocjene nije htio upuštati

"Hrvatska mora odlučiti što želi sa svojim brodgradilištima i mora prestati bacati novac na gubitaše", poručio je šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert.

Kaže kako još nije vidio nikakve nacrte o sudbini brodogradilišta, a predviđa i brojne probleme u pregovorima o poljoprivredi, objavio je TotalPortal.

Iako su premijer Ivo Sanader i potpredsjednik Vlade Damir Polančec obećali da nijedan škveranin neće ostati bez posla, Degert se u takve ocjene nije htio upuštati. "Odluka je na Vladi, a mi samo možemo pomoći", kaže Degert.

Šef Delegacije EK smatra da Hrvatska ima najviše problema u ispunjavanju mjerila u području pravosuđa gdje brojne ključne stvari za reformu nisu usuglašene.

Degert predviđa i dosta problema u pregovorima o poljoprivredi jer se Hrvatska još nije uhvatila u koštac s brojnim strukturalnim reformama. Podsjetio je da su te stvari utvrđene još Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju. Upozorio je da će tržište doživjeti veliki šok ukoliko se ubrzo ne počne s prilagodbama.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika