28.04.2008. / 17:15

Autor: Katarina Zorić

PONUDA BEOGRADU

Koštunica protiv, Tadić za potpisivanje SSP-a

Srbijanski predsjednik Boris Tadić je izjavio da u ovom trenutku ne može procijeniti kada će Srbija s Europskom unijom potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali da smatra da bi to trebalo učiniti što prije

Europska unija Srbiji u utorak mogla ponuditi na potpisivanje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a najviši srbijanski dužnosnici imaju potpuno različita stajališta o tome.

"Potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju bio bi protudržavni i protuustavni čin kojim bi Srbija priznala neovisnost Kosova", izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

"To je poruka onima u Srbiji koji su za potpisivanje SSP-a kao i Bruxellesu ", rekao je Koštunica i dodao da bi 17 država članica EU-a, koje su priznale Kosovo, u trenutku potpisivanja SSP-a smatrale da se na teritoriju Srbije nalaze dvije države - Srbija i Kosovo te da takav Sporazum ne može obvezati Srbiju.

Nekoliko sati prije Koštuničina obraćanja novinarima, srbijanski predsjednik Boris Tadić je izjavio da u ovom trenutku ne može procijeniti kada će Srbija s Europskom unijom potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ali da smatra da bi to trebalo učiniti što prije.

Tadić je novinarima u Beogradu izjavio da je besmisleno to što neke srbijanske stranke plaše građane potpisivanjem SSP-a jer bi to tobože značilo gubitak Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika