29.04.2008. / 18:18

Autor: Tanja Molvarec

ODLUKA MINISTARSTVA

Državna matura uvodi se 2010.

Nacionalno vijeće učenika u potpunosti podržava prijedlog o odgodi mature

Nacionalno vijeće učenika podržalo je na današnjem redovitom sastanku prijedlog ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana primorca da se državna matura uvede 2010. te ministrov prijedlog da se to Vijeće aktivno ukljući u sve daljnje pripreme za uvođenje državne mature.

Učenici su istaknuli da Vijeće u potpunosti podržava projekt državne mature. Pozdravili su i odluku o odgodi početka provođenja državne mature za godinu dana jer smatraju da je time osigurano dovoljno vremena da se u tom projektu od nacionalnog značaja isprave svi dosad uočeni nedostaci. Posebice se to odnosi na nedovoljnu informiranost učenika, nastavnika ali i roditelja o tome što je državna matura te koje mogućnosti otvara u pogledu nastavka školovanja na fakultetima.

Neinformiranost je, prema mišljenju Davora Nikolića, savjetnika predsjednika Nacionalnog vijeća učenika, veliki problem kojeg treba među prvima rješavati. Predlaže i tiskanje besplatnik brošura i letaka kao bi se povećao dotok informacija učenicima kojih se matura i najviše tiče. "Odluka o odgodi mature je očekivana je je većina bila za to. Nadam se samo da će se do 2010. detaljnije definirati državna matura kako bi se djelotvornije i provodila", rekao je Nikolić. Dodao je i da će Nacionalno vijeće moći izraziti mišljenje o Pravilniku o maturi pa se učenici neće moći žaliti da se njih ništa ne pita.

Na sastanku je istaknuta važnost da svi prijedlozi i kritike na vrijeme dođu do ljudi odgovornih za osmišljanje i provedbu državne mature.

Vezane vijesti

'A zašto bi se ja ispričavao?'

'A zašto bi se ja ispričavao?'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako ne vidi razloga za svoju ispriku radnoj skupini koja je sastavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika