01.05.2008. / 10:04

Autor: Katarina Zorić

MEĐUNARODNI PRAZNIK RADA

Sindikati će ponoviti zahtjeve s prosvjeda

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da neće biti nikakvih političkih govora, već samo podjela 20.000 porcija besplatnog graha i fešta uz poznate pjevače i grupe sve do 18 sati

Međunarodni praznik rada danas se slavi u brojnim hrvatskim gradovima i mjestima uz grah ili roštilj.

U Zagrebu središnju proslavu ove godine organizira Gradsko poglavarstvo koje je za tu namjenu osiguralo 250.000 kuna.

Nakon najave da ove godine neće slaviti 1. svibnja i držati govore u Maksimiru jer su "sve rekli na nedavnom prosvjedu na Jelačićevu trgu", čelnici sindikalnih središnjica su se predomislili pa će se oko 11 sati ipak obratiti okupljenim građanima na maksimirskoj livadi "prvosvibanjskom porukom sa zahtjevima na tragu održanog prosvjeda i najavom novih sindikalnih aktivnosti".

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da neće biti nikakvih političkih govora, već samo podjela 20.000 porcija besplatnog graha i fešta uz poznate pjevače i grupe sve do 18 sati.

U Maksimir neće doći čelnici Hrvatske udruge sindikata koji će organizirati prosvjednu proslavu na Jarunu, a prije odlaska na Jarun pred bivšom Tvornicom duhana Zagreb zapaliti svijeće za "pokojnu hrvatsku industriju".

Najveća sindikalna središnjica Savez samostalnih sindikata Hrvatske organizira obilježavanje Međunarodnog praznika rada uz podjelu besplatnog graha i zabavni program u Splitu na Marjanu, u Osijeku na lijevoj obali Drave, u Karlovcu na kupalištu Grdun na rijeci Dobri, u Puli u Šijanskoj šumi, u Rovinju u park šumi Zlatni rt-Punta, u Požegi na izletištu Velika te u Petrovskom kraj Krapine.

Mesić u čestitki podsjetio na teškoće radnikaPredsjednik Republike Stjepan Mesić u čestitki u povodu Međunarodnoga praznika rada ističe da proslava toga dana u našoj zemlji ima dugu tradiciju. U procesu globalizacije, tržišne okolnosti traže od radnika da sve više rade, a istodobno im se često uskraćuje pravedna plaća i posao im nije siguran, dodaje Mesić. Podsjeća da će se te teškoće pogoršati zbog recesije koja kuca i na naša vrata.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika