02.05.2008. / 08:43

Autor: Marko Biočina

Protiv Bolonjskog procesa

Studenti najavili veliki prosvjed

Prosvjed će se održati u srijedu 7. svibnja, a studenti će tražiti da nadležni riješe njihove probleme vezane za studiranje po "bolonjskom" sustavu

Nakon što su hrvatski srednjoškolci organizirali prosvjede diljem Hrvatske i uspjeli odgoditi primjenu državne mature, čini se da se otvorila Pandorina kutija problema u hrvatskom obrazovnom sustavu. Tako su sada i studenti biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu najavili kako će izaći na ulicu i prosvjedom pokušati riješiti svoje probleme. Prosvjed će se održati u srijedu 7. svibnja, a studenti će tražiti da nadležni riješe njihove probleme vezane za studiranje po "bolonjskom" procesu.

"Želimo precizno definirane uvjete studiranja i prelaska s prijediplomskih na diplomske studije, želimo završiti studijske programe po uvjetima prema kojima smo upisani u prvu godinu. Ne želimo dodatne uvjete za upis na diplomske studije, ne želimo nove kvote, odnosno želimo da nam omoguće nastavak studija, poštovanje studentskih prava i jače uključivanje u nastavu. Također, zahtijevamo da ankete o ocjenjivanju kvalitete nastave budu javne", iznijela je za Večernji list zahtjeve jedna od studentica koje se bave organiziranjem prosvjeda.

Ona je naglasila kako su ovi problemi prisutni na gotovo svim fakultetima, te da zato očekuje da im se u prosvjedu pridruže i kolege s ostalih fakulteta: "Na svim je fakultetima grozna situacija i očekujem da će nam se pridružiti i kolege s drugih fakulteta. Stavili smo plakate i informaciju o prosvjedima po ostalim fakultetima, a i na forumima su ljudi poručili da će nas poduprijeti. O prosvjedu smo informirali i srednjoškolce i neki od njih izrazili su namjeru poduprijeti nas".

Za ponedjeljak su najavljeni razgovori s predstavnicima ministarstva, a ako ništa ne bude dogovoreno, u srijedu će studenti izići na ulice.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika