02.05.2008. / 20:09

Autor: Tanja Molvarec

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bush potrošio 875 milijardi dolara za ratove

Bivši ministar obrane Rumsfeld je procjenio da će ratovi u Iraku i Afganistanu koštati 80 milijardi dolara

Američki predsjednik George W. Bush zatražio je da mu se prije ljeta odobri dodatnih 70 milijardi dolara za ratne operacije u Iraku i Afganistanu, kako bi sljedećem predsjedniku olakšao i ostavio mu prostora za kreiranje vlastite politike, piše Associated Press.

Čini se da predsjednik Bush nastoji opravdati svoju titulu najomraženijeg predsjednika u povijesti SAD-a jer ne odustaje od svojih ideja koje su mu i priskrbile ovu titulu.

Ako američki Kongres odobri zahtjev koji je uputio Bush, troškovi rata u Iraku i Afganitasnu dostigli bi vrtoglavih 875 milijardi dolara. Analitičari nisu očekivali ovoliki trošak. Podsjetimo, Rumsfeld je procjenio da će ratovi u Iraku i Afganistanu koštati 80 milijardi dolara.

Američke udruge koje se bore protiv ratova koje vodi Busheva politika ogorčeni su što ne mogu ništa promijeniti, ali i frustrirani su činjenicom da oni koji mogu nešto promijeniti stalno idu na ruku aktualnom predsjedniku i odobravaju svaku njegovu želju, koliko god apsurdna bila i koliko god štetila američkoj ekonomiji.

"Dok se zatvaraju škole, benzin doseže najviše razine, nezaposlenost raste, stopa kriminala se povećava, naš predsjednik troši tisuće života i milijarde i milijarde dolara u bezvrijedno ratovanje " rekao je jedan od članova antiratnih udruga.

Od ukupne svote novca 45 milijardi dolara će se potrošiti na ratne operacije, a ostatak na oružje i općenito vojnu opremu.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika