06.05.2008. / 14:01

Autor: Katarina Zorić

PRIMORAC POPUSTIO

Udovoljeno studentskim zahtjevima

Na sastanku je odlučeno da se školarine redovitim studentima diplomskih studija ne naplaćuju, a trošak će u cijelosti pokriti Republika Hrvatska, najavio je ministar

Rektorski zbor udovoljio je studentskim zahtjevima nakon razgovora s ministrom Primorcem i predstavnicima studenata. "Ne pozivam studente da odustanu od prosvjeda koji je njihovo demokratsko pravo, ali odlukama koje smo donijeli danas na sjednici Rektorskog zbora izašli smo njihovim zahtjevima u susret", izjavio je ministar Dragan Primorac.

Na sastanku je odlučeno da se školarine redovitim studentima diplomskih studija ne naplaćuju, a trošak će u cijelosti pokriti Republika Hrvatska, najavio je ministar.

Rektorski zbor odlučio je ispuniti i zahtjev studenata da im se omogući studiranje prema uvjetima po kojima su upisali studij. To znači da će, bez obzira na Bolonjski proces, studenti moći završiti fakultet po uvjetima pod kojima su ga i upisali.

Razmotren je i studentski zahtjev da se svim studentima prve generacije prijediplomskog studija omogući upis na diplomski studij, a Rektorski zbor najavio je da će ispuniti i taj zahtjev.

U idućoj godini omogućit će se upis na diplomske studije svim studentima prve generacije preddiplomskih studija koji za to steknu uvjete.

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Bašić pozvao je studente da ne izlaze na sutrašnji najavljeni prosvjed i rekao kako ne vidi razloga za prosvjed.

Naglasio je kako su rektori pokazali veliko razumijevanje, te pozvao sve studente da svoje zahtjeve i probleme rješavaju preko fakultetskih vijeća i dekana, a na kraju i preko rektora.

Predsjednica Hrvatskog studentskog zbora Valentina Bulić također je rekla kako smatra da sutra ne treba biti prosvjeda i također pozvala svakog studenta da se prvenstveno obrate svojim fakultetima, odnosno dekanima.

Vezane vijesti

Vlada manipulira studentima

Vlada manipulira studentima

Plenum Filozofskog fakulteta danas je reagirao na izostanak odluke Vlade RH o subvencioniranju troškova 2. godine diplomskoga studija, koja je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika