07.05.2008. / 16:03

Autor: Katarina Zorić

KRAJ PREGOVORA

Hrvatska će NATO-u plaćati 3-4 milijuna eura godišnje

"Hrvatska je danas uspješno završila pristupne razgovore s NATO-om i stvorila sve pretpostavke za punopravno članstvo u Savezu", izjavila je državna tajnica u ministarstvu vanjski poslova Bianca Matković koja je vodila hrvatsko izaslanstvo

Hrvatska je danas u Bruxellesu završila pristupne razgovore s NATO-om na kojima je utvrđen iznos između tri i četiri milijuna eura koji će kao članica Saveza uplaćivati godišnje u zajednički proračun. To je jedan od najnižih doprinosa koji daje jedna zemlja članica.

"Hrvatska je danas uspješno završila pristupne razgovore s NATO-om i stvorila sve pretpostavke za punopravno članstvo u Savezu", izjavila je državna tajnica u ministarstvu vanjski poslova Bianca Matković koja je vodila hrvatsko izaslanstvo.

U drugom i završnom krugu pristupnih pregovora bilo je riječi o sigurnosnim, pravnim i financijskim aspektima Saveza koji proizlaze iz Washingtonskog ugovora, kojim je utemeljen NATO.

"Utvrđen je iznos članarine koji će Hrvatska davati u NATO-ov proračun u visini 0,27 posto od proračuna Saveza, odnosno između tri i četiri milijuna eura, što je jedan od najnižih doprinosa, koji neka zemlja članica uplaćuje u NATO-ov proračun", rekla je Bianca Matković.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika