08.05.2008. / 12:20

Autor: Marko Biočina

Slučaj Mirjane Pukanić

HNS se ograđuje od izjave Gorana Beusa Richembergha

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić komentirao je za Nacional.hr jučerašnje zaključke saborskog Odbora za zdravstvo o slučaju Mirjane Pukanić: "Riječ je o zloupotrebi jedne obiteljske tragedije i bolesti jedne osobe, u čemu je jedna od žrtava i maljetna djevojka. Taj slučaj ukazuje na bolest društva u kojem jedna negativna sinergija politike i medija takav slučaj pretvara u top temu već tjednima. Ja osobno i HNS kao stranka odbacujemo takav pristup. Zalažemo se za ljudska prava svakog čovjeka. Najgore što politika može učiniti jest da jednu takvu temu iskorištava na štetu prava čovjeka."

Podsjetimo, saborski odbor jučer je zaključio da je u slučaju Mirjane Pukanić zdravstvo ispravno postupilo, a da jedina krivnja leži na medijima. Tome se prije iznošenja zaključaka odbora usprotivio HNS-ov član odbora Goran Beus Richembergh, koji je ustvrdio da je iz izvješća jasno da su prekršeni zakoni.

O Beusovoj izjavi je Čačić kazao: "To ni na kakav način nije stav stranke. Svaki zastupnik ima pravo i obvezu iznositi svoje stavove. Ako gospodin Beus ima potvrdu za svoje stavove, neka se te informacije iznesu u javnost. Njegovo je pravo i obveza takve argumente podastrijeti javnosti."

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika