08.05.2008. / 13:14

Autor: Sandra Županić, Hrvoje Šimičević

Zagreb

O državnom sufinanciranju novog stadiona razgovori za deset dana

'Nisam pisao premijeru, ali mogu reći da se redovito čujemo' rekao je Bandić, istaknuvši kako će gradski oci za deset dana na redovitom sastanku Poglavarstva i Vlade razgovarati o toj konkretnoj opciji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je danas brojne medijske natpise, ali i recentni vlastiti apel premijeru da se Vlada pridruži u sufinanciranju izgradnje novog Dinamovog stadiona; investicije od više stotina milijuna eura, kazavši kako za sada nije odaslao službenu zamolbu na adresu Vlade. "Nisam pisao premijeru, ali mogu reći da se redovito čujemo" rekao je Bandić, istaknuvši kako će gradski oci za deset dana na redovitom sastanku Poglavarstva i Vlade razgovarati o toj konkretnoj opciji.

Novinare je danas na Poglavarstvu zanimao Bandićev komentar o izjavi izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, koji je jučer kazao kako je, u namjeri da se izgradi novi stadion Dinama, spreman uložiti cjelokupan novac od posljednjeg transfera nogometaša Luke Modrića koji je prešao u engleski Tottenham, čime su Dinamov (i) čelnici zaradili 21 milijuna eura. "Ne bih komentirao njegovu izjavu jer ne komentiram tuđe izjave. Mogu samo reći da sam zaljubljen u običnog čovjeka, a ne u Mamića i ne mislim mu raditi promidžbu", kazao je gradonačelnik Bandić, kojeg ovog trenutka ipak više interesira gdje će nakon referenduma finalno biti smješten novi Dinamov stadion, a opcije su već odavno poznate; stara maksimirska lokacija ili pak nova na Kajzerici, području na kojem je za sada planirana izgradnja prvonagrađenog rješenja Hrvoje Njirića, 'Plavi Vulkan' na nedavnom natječaju. "Novinari stvaraju klimu da građani neće izaći na referendum o stadionu. Izaći će oni koji izađu i oni će donijeti odluku gdje će i kakav će biti novi stadion.", kazao je gradonačelnik Bandić, navodeći prednosti i nedostatke obiju opcija.

"Ako bi se gradio novi stadion na Maksimiru i rukometni dom na Sveticama, promet bi zasigurno bio zagušen, a ako bi se kojim slučajem tamo našlo 60 tisuća ljudi, bilo bi im potrebno čak 12 sati da od tamo otiđu", izrazio je svoje mišljenje gradonačelnik Bandić o ovakvoj opciji, ali i dao jasnu poruku onima 'koji slijepo zagovaraju obnovu Maksimira'.
S druge strane, poručio je kako u slučaju Kajzerice promet neće biti problem, ali je istaknuo kako u slučaju da se tamo bude gradio novi stadion, građani mogu zaboraviti na Maksimir 'jer će postati poput starog Hajdukovog stadiona gdje je preživjela samo jedna murva'.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika