12.05.2008. / 19:24

Autor: Tanja Molvarec

PLJAČKA SREDIŠTA HRVATSKIH POŠTA SPLIT

Jozo Certa zapalio vozilo kojim su pobjegli pljačkaši?

Za sudjelovanje u organiziranju pljačke osumnjičen je i zaštitar AKD zaštite Boris Marušić (42) kojeg se sumnjiči da je otkrio raspored prostorija te zaposlenica pošte Vesna Vuco(46) koja je znala gdje će biti novac.

Jozo Certa, šef kaštelanske Hvidre, ipak je priveden u Istražni centar splitskoga Županijskog suda zbog pljačke 15 milijuna kuna iz Središta pošta na Kopilici. Sucu Nevenu Cambiju priveden je minutu prije no što mu je isteklo (dopušteno) zadržavanje, i to nakon što su već ispitani preostali (dostupni) osumnjičenici, piše Večernji list. Certu sumnjiče za to da je smjestio srpske kriminalce nakon pljačke pošte, te za paljenje terenca “cherokee”, kojim su pobjegli pljačkaši.

Za sudjelovanje u organiziranju pljačke osumnjičen je i zaštitar AKD zaštite Boris Marušić (42) kojeg se sumnjiči da je otkrio raspored prostorija te zaposlenica pošte Vesna Vuco(46) koja je znala gdje će biti novac. Za usluge je dobila, kako se tvrdi, proviziju od 30 tisuća kuna, a povezali su je i s pljačkom pošte na Ravnim njivama iz studena prošle godine.

Gotovo 100 tisuća kuna odnio je tada Miroslav Hršun (49), Srbin s Pala, koji je u poštu upao maskiran i naoružan. Za to je dobio mizernih 1200 kuna. Hršun je inače snimao teren, unajmio stan u Splitu kod bolnice, te prihvatio Srbe koji su došli u pljačku. Izravnu vezu sa srpskom mafijom imala su braća Cokarić, koja do sada nisu imala ni jednu jedinu prijavu. Mlađi Emil (49), zaposlen kao kotlovničar u KBC-u Split, skrio je milijun kuna u kanti “jupola”, a s bratom Mirom (56) zajedno je snimao teren te izvlačio informacije od Vesne Vuco.

Ugostitelj Mladen Stupalo (42), vlasnik kafića Vega, trebao je, pak, s braćom Cokarić razdjeliti njihovu proviziju od 15 posto. Sa zaštitarom Marušićem snimao je poštu te predao fotografije pljačkašima s preciznim rasporedom stražara i prostorija. Sucu Stanku Grbavcu sve su priznali braća Cokarić i Hršun.
Stupalo se, pak, brani šutnjom, dok su zaštitar i djelatnica pošte negirali ikakve veze s pljačkom.


Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika