13.05.2008. / 09:16

Autor: Marko Biočina

Crna Gora

Roman Abramovič želi graditi hotele za 1,2 milijardi dolara

Crnogorski mediji spekuliraju kako se Abramovič odlučio na ulaganje u Crnu Goru prošlog ljeta kad je sa svojom jahtom kratko boravio na tamošnjoj obali.

Crnogorski magazin Ekonomist objavio je kako ruski milijarder Roman Abramovič zainteresiran za ulaganje u Crnu Goru. Abramovič navodno želi u dugoročni najam uzeti uvalu Valdanos, nedaleko do Ulcinja. Radi se o jednoj od najatraktivnijih lokacija na crnogorskom primorju, a Ekonomist piše kako bi ruski tajkun nekadašnje vojno odmaralište u toj uvali želio pretvoriti u luksuzni hotelski kompleks u što bi bio spreman uložiti oko 1,2 milijarde eura.

Inače, Vlada Crne Gore već enko vrijeme traži zainteresirane ulagače za Valdanos. O ulagača se traži da izgradi hotelsko naselje kategorije četiri plus i pet zvjezdica, te da poslije na temelju ostvarene zarade plaća najam državi. U Crnoj gori tvrde kako prodaja zemljišta ne dolazi u obzir s obzirom da se radi o jednoj od najljepših uvala u zemlji, gdje je plaža duga 600, a široka 20 metara i postoje svi uvjeti za okretanje vrhunskom turizmu.

Crnogorski mediji spekuliraju kako se Abramovič odlučio na ulaganje u Crnu Goru prošlog ljeta kad je sa svojom jahtom kratko boravio na tamošnjoj obali. Zasad crnogorske vlasti ne žele ni potvrditi ni demantirati je li Rus uistinu pokazao interes za ulaganje u Valdanos.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika